Επαρκής πρόσληψη νερού και απώλεια βάρους

Επαρκής πρόσληψη νερού και απώλεια βάρους

Το νερό είναι βασικό στοιχείο για την υγεία του ανθρώπινου σώματος. Αποτελεί βασικό συστατικό των κυττάρων, βοηθάει στη μεταφορά και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και στην απέκκριση των τοξινών.

Πέρα όμως από τα οφέλη του στην υγεία μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο στην απώλεια βάρους. Αρχικά, η κατανάλωση νερού βοηθάει να επέλθει πιο γρήγορα ο κορεσμός και να μειωθεί η κατανάλωση φαγητού. Συγκεκριμένα, η πρόσληψη 500ml νερού μισή ώρα πριν το γεύμα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση μέχρι και 14% των προσλαμβανόμενων θερμίδων, οδηγώντας έτσι σε απώλεια βάρους.

Ακόμα, η λήψη νερού βοηθάει στην αύξηση της δραστηριότητας του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, το οποίο ρυθμίζει το βασικό μεταβολισμό και διεγείρει τη λιπόλυση. Η επαρκής πρόσληψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του μεταβολισμού μέχρι και 30%.

Τέλος, η επαρκής ενυδάτωση βοηθάει στην καλή λειτουργία των νεφρών καθώς τους επιτρέπει να αποβάλλουν τις τοξίνες και τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού. Βοηθάει στη μείωση των κατακρατήσεων που μπορεί να εμποδίζουν την απώλεια βάρους.